Bir Çift Mavi Gözün Işığında Atatürk ve Cumhuriyet

Bir Çift Mavi Gözün Işığında Atatürk ve Cumhuriyet

Kurtuluş Savaşı ve Atatürk  ülkemiz edebiyat ve sanat dünyasında  pek çok çalışma ile yansımalarını bulmuştur. Bir çok sanatçımız öykü, roman, şiir, resim, heykel, müzik ile Cumhuriyeti ve Atatürk’ü konu alan eserler üretmişlerdir. Bunlar arasında Nazım Hikmet’in Kuvva-i Milliye Destanı insanı yürekten yakalamakta ve kurtuluş savaşını anlatan bir baş yapıt olarak tarihteki yerini almaktadır.

 

Bu kitap ile, Mustafa Kemal Atatürk ve Cumhuriyet’in kuruluş evreleri ile yapılan devrimleri bir foto öykü halinde anlatmaya çalıştım. Panoramik bir bakış açısı ile oluşturduğum kompozisyonlarımda döneminde çekilmiş ve konu ile ilgili görselleri kullanarak Atatürk ve Cumhuriyet devrimlerini foto öykülerle anlatmaya çalıştım. Görselliğin adeta tapınılan bir olgu halini aldığı günümüzde,hikayelendirmeler yolu ile estetik tatlar taşıyan  eserler oluşturmaya çalıştım.

 

Yaşadığımız hız çağında özellikle yeni kuşaklar okumak için çok az zaman harcamaktadırlar. Görsellik bu kuşağın yanında bir çok insanın da  dikkatini daha çok çekmekte ve etkilemektedir.

 

Kitapta yer alan çalışmalar tarihi gerçeklikler ve olaylar ışığında; bu olayların yukarıda değindiğim perspektif doğrultusunda hayal gücü ve bir tasarım ürünü olarak;  fantastik unsurlara ve görsel abartılara çok kaçmadan fotoğraflarla öykülendirmeden  ibarettir. Bir şekilde Cumhuriyet tarihimizin foto öyküleridir.