İstanbul'un İncisi "Sarıyer"

İstanbul'un İncisi "Sarıyer"

 

İstanbul’un İncisi, Sarıyer…

 

       Sarıyer içinde barındırdığı tarihi, doğal ve kültürel pek çok önemli öğesi ile İstanbul’un keşfedilmemiş bir incisi konumundadır adeta. Temel olarak balıkçılık sektörünün hakim olduğu ilçe;  eşsiz doğal güzellikleri ve ormanları ile İstanbul’un akciğerleri durumundadır. Yalıları ve özellikle Büyükdere mevkiinde bulunan eski evleri görülmeye, meşhur Sarıyer böreği tadılmaya değerdir. Pek çok ülkenin elçilik ve konsolosluk binaları da yine Sarıyer’de bulunmaktadır.

 

Sarıyer, İstanbul’un fotoğrafik anlamda da keşfedilmemiş önemli bir ilçesidir.

       Sarıyer’de yaşayan bir fotoğrafçı olarak,  bu durumu hemen her gün  gözlemlemekte ve yaşamaktayım. Eşsiz doğal güzellikleri, bahçeleri, ormanları yanında tarihi ve kültürel dokusu fotoğrafçılar için eşsiz kareler sunar. Balıkçı teknelerinin peşine takılan martıların oluşturduğu görsellik görülmeye değerdir. Yine mevsimlerin oluşturduğu görsel etkiler İstanbul’da en iyi bu güzel ilçede izlenebilir. Kışın yağan karın sunduğu muhteşem görselliği, ilkbaharda açan çiçekleri ve sonbaharın hüzünlü yapraklarını en çarpıcı şekilde Sarıyer de bulursunuz. Yine kışın soğuk geçen geceleri ardından sabahın ilk ışıkları ile deniz yüzeyinde oluşan buharlaşma masalsı anlar oluşturur. Kısaca bir fotoğrafçı için Sarıyer eşsiz güzellikler sunar.

 

      Bu kitap çalışmamda Sarıyer’in güzelliklerini panoramik fotoğraf tekniği ile ortaya koymaya çalıştım. Panoramik bir bakışın ilçenin güzelliklerini ortaya koymada tek kare fotoğraftan daha etkili olacağını düşündüm. İlçede yaşayan bir fotoğrafçı olmanın avantajını fotoğraflarıma yansıtmaya çalıştım.